armoede

Arme kinderen hebben vooral rust nodig

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
katrien
Katrien
Hoekstra

Kinderen in arme gezinnen hebben het meest aan rust thuis. Er moeten betere plannen komen om hen daarbij te helpen. Dit zegt Kinderombudsman Margrite Kalverboer. 

Kalverboer komt op voor de rechten van alle kinderen in Nederland. In ons land leven één op de negen kinderen in armoede. Dat is best veel.

Geen spullen maar aandacht

Er wordt nu vooral gezorgd dat deze kinderen genoeg spullen krijgen. Maar eigenlijk is het veel belangrijker dat ze genoeg aandacht krijgen thuis. En rust. Dit schrijft de Kinderombudsman in een rapport aan de regering.

Stress

Arme gezinnen hebben veel stress om iedere dag aan geld te komen. Kinderen voelen die druk van hun ouders. Daar worden ze onrustig van. Het is dan ook moeilijker om je op school te concentreren. Ook schamen kinderen zich dat ze niet kunnen trakteren. Of niet mee op schoolreisje kunnen.

Beter samenwerken

De regering en de gemeente zorgen wel voor hulp. Maar zij moeten beter samenwerken. Soms hebben arme gezinnen wel acht verschillende hulpverleners. De Kinderombudsman wil dat dit maar één persoon wordt die alles doet.

Erg

Staatssecretaris Tamara van Ark gaat hierover voor de regering. Zij vindt het heel erg dat er in Nederland kinderen in armoede opgroeien en gaat begin volgend jaar verder naar het advies kijken.

  Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Armoede in Nederland

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps