Foto SGP ChristenUnie Goes

Aron (8): ‘Stoepkrijten is goed voor kinderen’

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

In Goes, de woonplaats van Aron (8), mag je niet op straat stoepkrijten. Daar is Aron het niet mee eens. Wat doe je dan? Dan vertel je dat aan de burgemeester.

‘Zonder stoepkrijt ziet de straat er saai uit. En stoepkrijten is goed voor kinderen, want dan gaan ze meer buiten spelen!’, zei Aron vorige week tegen een zaal vol belangrijke mensen in Goes. Zenuwen? Niks van te merken!

Overhemd en strik

Aron had zich dan ook goed voorbereid. Spreken voor de burgemeester doe je natuurlijk niet zomaar. Aron had al een lichtblauw jasje, een blauw overhemd en een strik in de kast hangen, dus zijn kleding was snel geregeld. ‘Die had ik nog van een bruiloft’. Daarna kwam de tekst. Hij schreef op wat hij wilde zeggen, zijn broer typte dat uit. Diezelfde broer zit in de gemeenteraad en kon regelen dat Aron langs mocht komen.

Reclame

Achter een grote microfoon mocht hij tegen alle belangrijke mensen zeggen wat hij van het verbod vond. En dat werkte: ‘De burgemeester zei dat ik gelijk had en dat kinderen gewoon mogen stoepkrijten’, vertelt Aron. De regel bestaat omdat veel mensen misbruik maken van het kleuren op straat. Ze gebruiken stoepkrijt bijvoorbeeld om reclame te maken voor hun winkel of bedrijf. Daarom is stoepkrijten in veel plaatsen verboden, maar elke gemeente mag dat zelf bepalen. In Goes geldt het verbod dus niet meer en Aron is blij: ‘Ik heb al veel gestoepkrijt. Ik heb een paar huizen gemaakt, maar ik ga nog veel meer maken!’

Wil je weten hoe Aron het deed? Dat kun je in de video hieronder bekijken.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vind het echt dapper dat Aron van 8 jaar naar de burgemeester is gegaan en ik vind het ook dat kinderen naar buiten kunnen bijvoorbeeld stoepkrijten :))

ja zeker

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.