beeld instagram

Artiesten in actie tegen coronaregels

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Dikke kans dat je de hashtag #ikdoenietmeermee vandaag al ergens voorbij hebt zien komen. Artiesten als Famke Louise, Tim Douwsma en Bizzey gebruikten hem omdat ze meer dan genoeg hebben van de coronaregels van de regering.

De artiesten vragen zich af of bijvoorbeeld mondkapjes en 1,5 meter afstand wel echt nodig zijn. Op social media postten zij een filmpje waarin ze ook anderen oproepen in verzet te komen tegen de regels.

Boos

De posts worden door veel mensen gezien. Sommigen vinden het goed dat ze hun mening geven. Veel andere mensen zijn juist boos over de actie. Volgens hen zijn de artiesten geen wetenschappers en hebben ze er dus ook geen verstand van. Veel artsen en verpleegkundigen vinden dat de artiesten eerst maar eens in een ziekenhuis moeten komen kijken voor ze wat roepen. Zoals verpleegkundige Don Roelofsen uit Delft:

Ook andere BN'ers bemoeien zich met de actie van hun collega's. ‘Mogen de artsen als jij hulp nodig hebt dan ook zeggen #ikdoenietmeermee?’ vraagt cabaretier Claudia de Breij zich af. Presentator Tim Hofman denkt dat de artiesten vooral boos zijn omdat ze geen geld meer verdienen. Freek Vonk plaatste een toepasselijke smiley.

beeld instagram

En zanger Tim Knol maakte meteen vanochtend een liedje tegen de actie.

 

 

 

Anderen lazen ook: Corona in poep.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps