Beeld: NASA

Astronauten maken ruimte klaar voor toeristen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Amerikaanse astronauten hebben bij ruimtestation ISS een nieuwe aanlegplaats voor ruimtecapsules gemaakt. Hierdoor kunnen ook gewone mensen een voet in de ruimte zetten. Misschien een leuke tip voor de vakantie van volgend jaar?

Dankzij de verbouwing kunnen bemande capsules bij het grote ruimtestation aanleggen. Mensen die vanaf de aarde het heelal ingaan, kunnen aan boord komen van de ISS. Ook hebben de astronauten draadloos internet aangelegd, altijd handig: wifi in de ruimte.

Rondzweven

Astronauten Andrew Morgan en Nick Hague zweefden voor de klus 6,5 uur door de ruimte! Dat betekent dat ze niet in het ruimtestation bleven óf op een planeet liepen, maar echt door het heelal zweefden. Het was de allereerste keer dat Morgan dit deed. Hague heeft in totaal al 19 uur en 59 minuten buiten het ruimtestation doorgebracht.

Prijskaartje

Dankzij de nieuwe aanlegplaats kunnen toeristen de ruimte in. De eerste ruimtereis staat op zijn vroegst pas voor volgend jaar gepland. Er hangt wel een flink prijskaartje aan, want voor één nachtje betaal je bijna 31.000 euro! En daar zit dan nog niet eens de vlucht naar de ruimte bij, die kost minstens het dubbele. Nog even sparen dus...

In deze video de astronauten aan het werk:

Anderen lazen ook: Kunnen we straks op vakantie naar Mars en de maan? 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook