SpaceX landing aarde

Astronauten SpaceX keren terug op aarde

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Een vakantie naar de ruimte? Dat is sinds kort mogelijk. De eerste ruimtevlucht van SpaceX is namelijk geslaagd. Zondag keerden de astronauten van het bedrijf terug op aarde.

Op 31 mei vertrokken twee Amerikaanse astronauten de ruimte in om namens SpaceX een testrit te maken. Ze vlogen naar het International Space Station (het internationaal ruimtestation). Daar mochten ze twee maanden wonen met andere astronauten uit verschillende landen. Gisteravond kwamen ze weer terug op aarde. De Dragon-capsule van SpaceX reisde 19 uur lang om uiteindelijk te landen in de Golf van Mexico. 

Bijzonder

De twee Amerikanen die het eerste commerciële ritje mochten maken heten Bob Behnken en Doug Hurley. Dat zijn twee astronauten die ook namens NASA de ruimte in zijn geweest. Maar waarom is dat zo bijzonder? Nou, normaal gesproken worden ruimtevluchten georganiseerd door de landen zelf. Maar sinds een paar jaar willen ook bedrijven mensen naar de ruimte sturen, waaronder SpaceX.

Zij zijn het allereerste bedrijf dat het gelukt is om een reis naar de ruimte te verzorgen. SpaceX-oprichter Elon Musk heeft 18 jaar gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. Uiteindelijk is het dus de bedoeling dat mensen een soort 'vakantie naar de ruimte' kunnen kopen. In de toekomst wil Musk ook mensen naar de maan en Mars sturen.

Anderen lazen ook: Deze dingen wist je nog niet over de SpaceX-raket.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps