briefje brandweer

Australische brandweer schrijft briefje na redden huis

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Nooit eerder waren er zoveel branden in Australië. Het land is zwaar getroffen en veel bossen en huizen zijn verwoest. Gelukkig vond Australiër Paul Sekfy zijn huis in goede staat terug. En dat niet alleen, hij vond ook een briefje van de brandweer in zijn keuken.

Paul Sekfy uit Urunga was gevlucht voor de enorme brand en vond bij terugkomst een brief op zijn aanrecht in de keuken. En niet zomaar eentje. Hij was geschreven door brandweerlieden die zijn huis hadden gered. In het briefje zeggen ze sorry omdat ze zijn schuren niet konden redden. Ook bekennen ze dat ze wat melk uit zijn koelkast hebben gepakt. 'Het was de beste boodschap in jaren', laat-ie weten op Facebook. 

Vreselijke handschrift

Het bericht dat Sekfy op Facebook zette werd al duizenden keren gedeeld en kwam zo ook terecht bij de brandweerman die het briefje geschreven heeft. De brandweer moest schuilen in het huis van Sekfy en ontdekten de koelkast. De man is blij dat zijn bericht Paul bereikt heeft. Wel verontschuldigt hij zich verder nog voor zijn vreselijke handschrift: 'Het was erg laat en ik kon amper iets zien', schrijft hij. 

Nederlands

Grappig detail: Als je goed naar het briefje kijkt, dan zie je dat de brief werd geschreven op een Nederlands kladblokje. Dat nam Sekfy vorig jaar uit Helsinki mee van een congres.

Sekfy’s huis staat dus nog, maar is wel onbewoonbaar op dit moment. Er is geen elektriciteit en water en alles is vies. Daarom woont-ie in een motel de komende tijd.

Anderen lazen ook: Oost-Australië staat meer in brand dan ooit.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Haha! Supergrappig! Leuk briefje... Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps