pepa

Australische ouders boos om advies van tv-varkentje

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Een aflevering van kinderserie Peppa Big is van de Australische televisie gehaald. Het kleuterprogramma leert kinderen dat je niet bang hoeft te zijn voor spinnen, maar in Australië klopt dat helemaal niet. Daar zijn sommige spinnen namelijk wel echt gevaarlijk.

In de aflevering waar nu gedoe over is, vindt het biggetje Peppa een spin in haar poppenhuis. Ze is bang tot ze van haar vader leert dat spinnen 'heel klein en ongevaarlijk' zijn. Ze kan de spin dus veilig oppakken, een kopje thee voor hem zetten en hem in bed leggen.

Spinnenbeet

Dat klinkt misschien lief en onschuldig, maar veel Australische ouders zijn niet blij met dat advies. Spinnen in Australie zijn helemaal niet 'klein en ongevaarlijk' en kinderen moeten ze al helemaal niet oppakken. In Australie moeten elk jaar meer dan tienduizend mensen naar het ziekenhuis na een spinnenbeet.

Levensgevaarlijk

De serie Peppa Big wordt gemaakt in Groot-Brittannië. Daar leven, net als in Nederland, géén levensgevaarlijke spinnen in het wild.

Een stukje uit de aflevering waar het om gaat (wel in het Engels):

 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Gevaarlijke vingervang-bankjes vervangen of Populaire drakenadem-ijsjes zijn gevaarlijk koud.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ja ik ben er mee eens omdat het waar is dat er gevaarlijke spinnen zijn # Rentweg Rentweg Rentweg

Uhm... ik vind dat ze bij die aflevering hadden moeten zeggen dat sommige spinnen giftig zijn en niet alle spinnen en ze hadden het niet persé weg moeten halen. Ik snap wel waarom ze boos zijn want ze willen hun kinderen veillig houden.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.