Avery voorop National Geographic

Avery (9) voor op National Geographic

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Carolien
Carolien
Plasschaert

Deze keer geen wild dier, mooi landschap of dappere ontdekkingsreiziger op de cover. Voor op het beroemde tijdschrift National Geographic staat deze maand een negenjarig meisje. Een heel stoer meisje met roze haren, dat geboren is als jongen.

Ze draagt een roze legging, een roze T-shirt en kijkt zelfverzekerd de camera in, alsof ze nooit anders heeft gedaan. Niets is minder waar. Avery kwam negen jaar geleden in Kansas als jongen op de wereld. Ze voelde zich allesbehalve prettig in haar lichaam. Ze wilde een meisje zijn, geen jongen.

Nooit meer doen alsof

Vier jaar geleden kwam Avery daar openlijk voor uit. Sindsdien zet ze zich samen met haar ouders in voor andere transgenders, mensen die zich niet thuis voelen in hun lijf. 

En nu staat ze dus op de cover van National Geographic, als eerste transgender ooit. ‘Het beste aan een meisje zijn is niet meer te hoeven doen alsof ik een jongen ben’, vertelt ze in het blad.

Negen negenjarigen
Het hele tijdschrift staat in het teken van geslacht en alles wat daarmee te maken heeft. Wat voor invloed heeft het op je leven, wat wordt er van je verwacht? Naast Avery vertellen negen andere negenjarigen vanuit de hele wereld over dit onderwerp.   

Altijd op de hoogte blijven van artikelen die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps