Foto: ANP

AZ, Ajax en PSV willen stoppen met Eredivisie

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Door het corona-virus liggen de wedstrijden van de Eredivisie stil. Voetbalbond KNVB hoopt dat in de zomer alsnog in te halen. Maar steeds meer voetbalclubs vinden dat het toernooi helemaal moet worden afgelast. 

De KNVB liet deze week weten dat ze hopen dat het voetbaltoernooi de Eredivisie nog kan worden afgemaakt dit seizoen. Ze willen bekijken of de wedstrijden na juni alsnog kunnen worden gespeeld. Maar ze gaan pas voetballen als het volgens het RIVM veilig is. 'Gezondheid staat voorop, altijd en vooral nu', lieten ze weten in een persbericht.

Bijzonder

Maar steeds meer voetbalclubs vinden dat het toernooi helemaal wordt afgelast. Ajax, PSV en AZ vinden dat de Eredivisie moet worden stopgezet. Dat AZ vindt dat de wedstrijden moeten worden geannuleerd is best bijzonder, zei oud-voetballer Theo Janssen tegen de NOS. Ze staan namelijk nu op de tweede plek, met een kans om te winnen. Daarom vindt hij het een groots gebaar dat AZ wil stoppen. 'Daarmee geven ze aan dat er belangrijkere zaken in de wereld zijn dan voetbal.'

Zonder publiek?

Of de wedstrijden in de Eredivisie nog worden gespeeld is dus nog niet duidelijk. De KNVB denkt ook na over andere mogelijkehden zoals voetballen zonder publiek. Aankomende dinsdagoverlegt de voetbalbond met de clubs over wat er gaat gebeuren met het toernooi. 

Anderen lazen ook: Fleur (11) speelt in de Bijzondere Eredivisie.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind dat de wedstrijden zonder publiek word gespeeld en dat het meeste op ziggo word uitgezonden.

Vriendelijke groet:
Giel

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.