ajax champions league

Baal jij ook zo van Ajax? Zo ga je om met tegenslag

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Hij leek al bijna binnen: het ticket naar de finale van de Champions League. Maar in de tweede helft kreeg Ajax gisteren drie tegengoals om zijn oren. Daag, cup met de grote oren. Dikke kans dat jij vandaag zit te balen. Daarom speciaal voor jou: drie tips om met teleurstellingen om te gaan.

1. Accepteer dat dingen niet altijd lopen zoals jij wil. Als je altijd verwacht dat alles precies zo loopt als je hoopt, raak je vroeg of laat sowieso teleurgesteld. Bedenk van tevoren meerdere uitkomsten van een situatie. Dan kun je jezelf alvast een beetje voorbereiden op een mogelijke teleurstelling. Misschien heb je wel te hoge verwachtingen van een ander of van jezelf. Denk daar over na of praat erover met anderen. Sommige dingen heb je zelf nou eenmaal niet in de hand. Zoals de halve finale van de Champions League...  

2. Vind je dat je juist hele realistische verwachtingen had van iets of iemand, maar is iets niet zo gegaan als je wilde? Bedenk dan hoe je het de volgende keer beter kunt aanpakken, zodat de kans groter wordt dat het wel lukt. Dat moet wel iets zijn waar jij zelf invloed op hebt. Heb je zelf een wedstrijd verloren, dan kan het de moeite waard zijn om te bedenken hoe je het de volgende keer beter kan doen. Misschien wel door vaker te trainen of meer over te spelen.

3. Verdrietig zijn mag. Maar blijf er niet te lang in hangen. Daarom is het goed om er even afstand van te nemen. Ga iets anders doen, iets waar je blij van wordt. Dat is dé manier om uit je verdriet te komen. Wees vooral niet te streng voor jezelf. Iedereen maakt fouten en daar leer je van!

Anderen lazen ook: Ajax wint KNVB-beker.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik baal een beetje maar ja het is niet anders Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag

Ik heb geen Ajax gekeken. Eigenlijk interesseert voetbal me niet zo veel. De tips zijn wel handig :)

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.