Baanwielrenners

Baanwielrenners winnen goud na 89 jaar

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Foto Valerie
Valerie
van Vliet

Iedereen had het verwacht en het is ook gebeurd: de Nederlandse baanwielrenners hebben goud gewonnen op de teamsprint! De laatste keer dat dat gebeurde was in 1932. Maar de drie mannen zijn niet de enige Nederlandse sporters die ons de laatste dagen medailles hebben bezorgd. 

Bij de teamsprint baanwielrennen fietsten Roy van den Berg, Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland samen op een binnenbaan een nieuw olympisch record. In de finale stonden ze tegenover de Britten, maar die maakten geen schijn van kans. Eerder werd het team al wereldkampioen in 2018, 2019 en 2020, maar dat we eerste werden op de Olympische Spelen was dus al 89 jaar geleden.

Gevallen

Ook de gouden medaille die hardloopster Sifan Hassan gisteren won was bijzonder. Dat we goud wonnen op de atletiekbaan was ook al 29 jaar geleden. Op de 5 kilometer wist ze iedereen te verbazen door te winnen. Nu is ze hard aan het trainen voor de 1,5 en 10 kilometer. Bij de kwalificaties voor de 1,5 kilometer viel de atlete, maar toch wist ze als eerste te finishen.

Op het filmpje hieronder wint Sifan Hassan goud op de 5 kilometer. De tekst gaat verder na het filmpje.

Scheurtje in knie

In het medailleklassement staan we nu 9de. Ook de gouden medailles van windsurfer Kiran Badloe en BMX’er Niek Kimmann hebben hierbij geholpen. Kimmann werd zelfs eerste met een scheurtje in zijn knieschijf! Hij botste eerder vorige week op iemand die de baan overstak en dacht dat zijn olympische droom voorbij was. Maar zijn medaille bewijst dat als je maar doorzet, je zelfs met een kapotte knie nog kan winnen!

Niek Kimmann

Anderen lazen ook: Weer twee olympische medailles voor Nederland.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook