Beeld shutterstock

Baas van Aliexpress al weken spoorloos

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Jack Ma, de baas van AliExpress, is al weken spoorloos. De multimiljardair had kritiek op de Chinese regering en is sinds die tijd niet meer in het openbaar gezien. Veel mensen denken dat hij nu onderduikt omdat hij bang is dat hij anders naar de gevangenis moet.

In een toespraak heeft Ma gezegd dat hij veel dingen aan de Chinese regering niet goed vindt. Volgens hem gaat de regering niet goed met geld om en worden er te weinig uitvindingen in het land gedaan. President Xi Jinping was niet blij met die kritiek. Toeval of niet, maar na de uitspraken van Ma laat de regering de bedrijven van Ma ineens extra streng controleren.

Ondergedoken

Ma zelf laat zich nu al een tijdje niet meer zien. Veel mensen denken dat hij ondergedoken is omdat hij bang is dat hij anders misschien naar de gevangenis moet. Het kan ook zijn dat hij door de Chinese regering onder druk gezet wordt om zich even koest te houden. Hoe het precies zit, weet niemand zeker. 

Leraar Engels

Jack Ma is de baas van Alibaba, een verzameling van webwinkels. AliExpress, waar ook veel Nederlanders kopen, is daar één van. Voor hij met zijn webwinkels miljonair werd, was hij leraar Engels. Maar al snel raakte hij snel in de ban van internet. ‘Ik wist niets van techniek en ik had helemaal geen geld. Alleen maar een idee en ik was een beetje gek’, vertelde hij daar ooit over in een interview.

Zijn gigantische rijkdom heeft Ma nauwelijks veranderd. Hij loopt nog steeds het liefst op traditionele stoffen schoenen en schijnt zelf niet eens te weten hoe hij een film moet kijken op zijn iPad.

Anderen lazen ook: Rijkste man op Aarde geeft tien miljard aan klimaatfonds.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps