baby

Baby geboren in Ierse trein mag 25 jaar gratis reizen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Vrolijk nieuws uit Ierland. Daar is een vrouw bevallen in een rijdende trein. Haar dochtertje kwam gezond ter wereld. Het meisje heeft alvast een mooi cadeau gekregen. Ze mag 25 jaar gratis treinreizen!

Het was dinsdagmiddag toen een treinmedewerkster vreemde geluiden en geschreeuw hoorde vanaf het treintoilet. Ze besloot om poolshoogte te nemen en duwde de deur open. Daar zat een jonge vrouw, die zei dat ze dacht dat ze aan het bevallen was.

Knappe koppen

De medewerkster, die in de catering werkt, aarzelde niet. Ze waarschuwde de machinist, belde een ambulance en liet een omroepbericht door de trein gaan. Ze vroeg daarin of er knappe medische koppen in de trein zaten die konden helpen. En dat bleek het geval: twee verpleegkundigen en een huisarts kwamen aangesneld. De huisarts die de vrouw hielp bevallen, had alleen tijdens zijn studie geboortes meegemaakt. 'Doodsbang' was hij om iets verkeerd te doen, vertelde hij later aan Ierse journalisten. Maar hij besloot er het beste van te maken. En na twintig minuten kwam er al een baby tevoorschijn. Ook veel andere mensen in de trein hielpen mee, door met hun jassen te zorgen voor wat privacy.

Vertraging

Moeder en dochter werden daarna zo snel mogelijk naar een ziekenhuis gebracht. Het gaat goed met ze allebei. En de trein? Die kwam uiteindelijk met bijna anderhalf uur vertraging aan op bestemming Dublin. De spoorwegmaatschappij vond het zo bijzonder, dat ze het kindje gratis vervoer hebben aangeboden tot ze 25 is. En natuurlijk hebben ze alle reizigers bedankt die met de bevalling hebben geholpen. 

Anderen lazen ook: Bijzonder: baby vernoemd naar stad Amersfoort

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

dat iszo cool hoe heet egelijk die kind?

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.