Beeld Dierenpark Amersfoort

Baby-reusje geboren in Amersfoort

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Goed babynieuws uit Dierenpark Amersfoort. Vanochtend is olifant Kina daar bevallen van een klein reusje. Meestal bevallen olifanten middenin de nacht, maar dit olifantje floepte om 10 uur in de ochtend tevoorschijn.

Het gaat heel goed met moeder Kina en haar jong. Het kalf heeft al gedronken en Kina houdt haar kleintje goed in de gaten. De verzorgers weten nog niet of het een mannetje of een vrouwtje is. Dat kunnen ze pas zien als het jong voor het eerst heeft geplast, en dat hebben ze nog niet gezien.

In dit filmpje vertellen ze over de geboorte. De tekst gaat verder na het filmpje.
 

Blijdschap en verdriet

Vandaag was dus een blije dag voor Dierenpark Amersfoort. Dat was twee weken geleden wel anders. Toen ontsnapten er twee chimpansees die moesten worden doodgeschoten. Dat zorgde voor verdriet bij verzorgers en bezoekers.

Webcam

Het olifantje is voorlopig niet voor bezoekers te zien want de dierentuin is dicht vanwege corona. Maar gelukkig kun je hem of haar wel bekijken via de webcams van de dierentuin.

 

Anderen lazen ook: Chimpansees ontsnapt in Dierenpark Amersfoort

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Juichen Vraagtzichaf Blij
Duimomhoog Rentweg *schattig*

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.