Beeld ANP

Baby van Elon Musk mag geen X Æ A-12 heten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Zakenman Elon Musk en zangeres Grimes hebben samen een baby gekregen. Dat is blij nieuws maar de naam die ze voor hun kindje verzonnen, vindt niet iedereen mooi. Ze wilden hun zoontje X Æ A-12 noemen. Maar dat mag niet van de wet.

Veel mensen dachten eerst dat het stel een grap maakte toen ze de naam van hun kersverse zoontje bekendmaakten. Maar ze meenden het serieus. X Æ A-12 moest het jongetje heten.

Vliegtuig

Moeder Grimes legde ook nog in een heel ingewikkeld verhaal uit wat de betekenis van die bijzondere naam is. Kleine kans dat je er iets van snapt maar dit schreef ze: 'X staat voor de onbekende variabele, Æ is mijn elven spelling van AI. En A-12 verwijst naar een vliegtuig dat de voorloper is van SR-17 (ons favoriete vliegtuig). Geen wapens, geen verdediging, alleen snelheid. Geweldig in de strijd, maar geweldloos.’

Verboden

Maar helaas voor de ouders, de naam mag niet. In de Amerikaanse staat Californië, waar het gezin woont, is het verboden om cijfers of symbolen in een naam te verwerken. Alleen de 26 letters van het alfabet zijn toegestaan. Uitzonderingen, zoals bijvoorbeeld een apostrof in een naam als O’Connell mogen wel.

Veel mensen zijn erg benieuwd wat nu dan de naam van de baby gaat worden. 

Anderen lazen ook: Baas van Tesla wil film opnemen in de ruimte.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.