Shutterstock

Baby's in buik vinden boerenkool vies

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
plaatje
Niki
Meijer

Dat smaken verschillen, wisten we al. Maar ook van baby's in de buik: dat is nieuw. Deze ontdekking deden Britse wetenschappers door naar gezichtsuitdrukkingen van baby's in de buik te kijken. Proefden de baby's boerenkool, dan vertrok hun gezichtje in een akelige grimas.

Dat baby's in de buik kunnen proeven, was al bekend. Maar niet eerder keken onderzoekers naar de reactie van hen op bepaalde voedingen. Daarom voerde de Durham Universiteit in Engeland dit onderzoek uit. 

Wortelvoorkeur

De wetenschappers onderzochten honderd vrouwen die hoogzwanger waren. Deze vrouwen verdeelden ze in twee groepen. De ene groep at een poeder met boerenkoolsmaak, de andere groep kreeg poeder met wortelsmaak. Na twintig minuten maakten de wetenschappers een echo van de baby's. Zo ontdekten zij dat de baby's twee keer zo vaak een vies gezicht trokken als zij boerenkool aten. En als de moeder wortel at, dan glimlachten juist meer baby's.

Vervolg

Nu willen de onderzoekers kijken of de ongeboren baby's de smaak ook vies vinden als ze geboren worden. Zij vermoeden namelijk dat een baby een betere smaakontwikkeling heeft als de moeder hen in de buik al veel verschillende smaken heeft voorgeschoteld.

Anderen lazen ook: Smaken verschillen: bijen hebben een enorme bloemenvoorkeur.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook