Foto: Unsplash

Bah: kippenpoep in Zweeds park

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Het park in de Zweedse stad Lund zit normaal gesproken vol met mensen, maar dat is nu door het coronavirus niet de bedoeling. Daarom zet de gemeente een wagentje met kippenpoep in!

In het Zweedse Lund kan het erg druk worden in het park. Rond deze tijd wordt er namelijk elk jaar een groot festival georganiseerd. Dit jaar kon dat niet doorgaan vanwege het coronavirus. Maar de gemeente was bang dat mensen zelf een feestje zouden organiseren. Daarom bedachten ze iets slims. In het park verspreiden ze nu kilo's kippenpoep.

Stinkende poep

Om mensen af te schrikken wordt er met een wagentje kippenmest verspreidt over het gras. Wel 1000 kilo! Die poep stinkt behoorlijk. Niet heel lekker om tussen te picknicken dus.

Goed voor gras

Volgens de burgemeester van Lund is dat niet het enige voordeel van de kippenmest. Het is namelijk ook goed voor het gras, door de stoffen die er in de poep zitten. Zo wordt het park ook nog eens goed onderhouden. Twee vliegen in een klap!

Anderen lazen ook: Waarom ligt dit veldje vol pimpelpaarse poep?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook