ballon

Ballon oplaten? In Den Haag mag het straks niet meer

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Bij een feestje horen ballonnen. Maar ze oplaten? Dat kan binnenkort niet meer in Den Haag. De stad gaat het verbieden, om dierenleed te voorkomen. 

Een ballonnetje oplaten is hartstikke feestelijk, maar het is niet voor iedereen leuk. De restjes van ballonnen wordennamelijk opgegeten door vissen, vogels en andere dieren. En dat is niet goed voor ze. Dat legt een wethouder van Den Haag uit. De dieren kunnen verstrikt raken in linten of juist uitgehongerd raken na het eten van ballonresten. Want dat rubber is natuurlijk helemaal niet voedzaam. En dan kunnen ze er zelfs aan overlijden. 

Straf

Wanneer dat verbod ingaat, is nog niet bekend. Welke straf je krijgt als je het toch doet, is ook nog niet duidelijk. Den Haag is trouwens niet de eerste stad waar ze een verbod op ballonnen oplaten hebben ingesteld. In Den Bosch en Zeist werd het al eerder verboden om ballonnen gevuld met helium op te laten.

Milieu

Het is niet zo gek dat steeds meer gemeentes de ballonnen verbieden. Ballonnen staan in de zwerfvuil top 5 op Nederlandse stranden. En wist je dat er in Nederland elk jaar wel één miljoen exemplaren de lucht invliegen? Een kwart daarvan komt in zee terecht.

Anderen lazen ook: Jacqueline over ballonnen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps