Foto: Pixabay

Ballonnen oplaten op steeds meer plekken verboden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Een blauwe lucht met gekleurde ballonnen maken veel momenten nét wat vrolijker. Tenminste, voor mensen. Dieren worden er minder blij van. Daarom is het oplaten van ballonnen op veel plekken verboden.

59 gemeenten kozen dit jaar voor een verbod. Dat is drie keer zoveel als vorig jaar, onderzocht Stichting De Noordzee. Op veel andere plekken mag het nog wel, maar wordt wel aangegeven dat je het beter niet kunt doen. Vooral in Noord-Holland en Friesland mag het op veel plekken niet meer. In Limburg zijn ze er minder mee bezig.

Probleem

Woordvoerder Zita Veugen is daar blij mee, al hoopt ze natuurlijk dat het straks nergens meer mag. ‘Alles wat omhoog gaat, komt ook weer naar beneden. En dat is echt een probleem, want ballonnen vergaan niet en ook het lintje blijft lang achter in de natuur.’

Op de groene plekken is het oplaten van ballonnen verboden, op oranje plekken wordt het ontmoedigd en op de groene plekken zijn er geen regels over. Klik hier om te kijken hoe jouw gemeente erover denkt. In de krant (verschijningsdatum 14 maart 2019) lees je meer over het verbod op ballonnen.

Stichting de Noordzee

Anderen lazen ook: Jacqueline over ballonnen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind ballonnen mooi, maar een crime voor huisdieren. En de kapotte zijn gevaarlijk voor heel kleine kinderen, die stoppen alles is hun mond, jakkes. Rentweg Rentweg

De tekst hierboven klopt niet: “Op de groene plekken is het oplaten van ballonnen verboden, op oranje plekken wordt het ontmoedigd en op de groene plekken zijn er geen regels over.“

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps