Bana

Bana (8) uitgeroepen tot internetheld

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Menno
Woudt

Elk jaar maakt het Amerikaanse tijdschrift TIME bekend welke aardbewoner de meeste invloed heeft. Maar wie zijn op internet het machtigst? TIME verzamelde 25 internethelden. De achtjarige Bana Alabed uit Syrië is de jongste!

‘Ik kan niet naar buiten door de bombardementen, stop alsjeblieft met bombarderen.’ Dat bericht stuurde de achtjarige Bana vorig jaar september de wereld in. Ze woonde in Aleppo, een stad in Syrië. Daar werd toen hevig gevochten. Op Twitter vertelde Bana hoe het was om in oorlogsgebied te leven. Dat leverde haar al snel veel volgers op.

Inmiddels woont Bana met haar familie in Turkije. Het twitteren doet Bana niet alleen: haar moeder, een journaliste, helpt haar ermee.

Hoe word je internetheld?

De 25 internethelden van TIME hebben een paar dingen gemeen: ze hebben allemaal veel volgers op social media én ze hebben het afgelopen jaar voor nieuws gezorgd. Naast Bana staan ook schrijfster J.K. Rowling, president Donald Trump en zangeres Rihanna op de lijst. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

wat knap gedaan en wat cool en ben trost op der dat ze gered hebt...:D

hoe is ze een held? ze typte letterlijk zomaar een bericht en verhuisde... ze heeft niks gedaan wat dapper is!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.