ANP

Banaan van 120.000 dollar opgegeten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Paniek op een kunstbeurs in Miami! Daar at een bezoeker namelijk een peperduur kunstwerk op! Het ging om een banaan die met ducttape aan de muur was vastgeplakt.

Drie kunstwerken van kunstenaar Maurizio Cattelan werden onlangs verkocht voor maar liefst 120.000 dollar. Het was dus even schrikken voor bezoekers die de banaan in een mond zagen verdwijnen. Op filmpjes is te zien hoe bezoekers en personeel van de kunstbeurs reageren.

'Erg lekker'

Het was kunstenaar David Datuna die het stuk fruit van de muur trok en in zijn mond stopte. ‘Ik hou van de kunstwerken van Maurizio Cattelan en ben echt dol op deze installatie’, zegt Datuna over zijn actie. Na het opeten van de banaan werd Datuna door de beveiliging meegenomen. Het is nog niet duidelijk of hij straf krijgt voor zijn daad.

Mensen die het kunstwerk willen bekijken kunnen opgelucht adem halen: er hangt inmiddels alweer een nieuwe banaan.

In dit filmpje is te zien hoe Datuna de banaan eet:

Anderen lazen ook: Schilderij van Banksy vernietigt zichzelf.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

nu een appel met een spijker

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.