Banksy

Banksy maakt coronakunst in de metro

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maartje 2015nieuw.jpg
Maartje
Dammers

Vermomd als schoonmaker dook de Britse kunstenaar Banksy op in de Londense metro. In de jerrycan op zijn rug zat alleen geen desinfectiespray, maar verf. Daarmee versierde hij een metrotoestel met coronakunst. 

Banksy is wereldberoemd om zijn straatkunst, maar niemand weet wie deze Britse kunstenaar echt is. Hij maakt zijn kunstwerken altijd stiekem. Of zoals nu in vermomming. Met de overall aan en de beschermingsbril en het mondmasker op was hij onherkenbaar. Metropassagiers die te dichtbij kwamen, wuifde hij aan de kant want ook zijn stem moet geheim blijven. 

Ratten met mondkapje

In de Londense metro maakte hij graffitifiguren van ratten. Die komen vaker terug in zijn werk. Eentje nieste en een andere gebruikte een mondkapje als parachute. Ook schreef hij in druipende letters: 'Ik ga in lockdown, maar ik kom terug.' Van deze actie maakte hij een filmpje dat hij op Instagram plaatste. 

Weggepoetst

Het werk van Banksy is veel waard. Twee jaar geleden werd Het meisje met ballon voor 1,2 miljoen euro verkocht, waarna het zichzelf versnipperde. Maar het Londense metrobedrijf trok ze zich niets aan van de waarde van de straatkunst. Graffiti spuiten in de metro is verboden. Of je nu Banksy bent of niet. Dus werd alles weggepoetst. Toch kon de directeur van het transportbedrijf de actie van Banksy wel waarderen. Hij mag best nog eens een kunstwerk maken, maar dan op een geschikte en vooraf aangewezen plek. Dikke kans dat de straatkunstenaar daarvoor bedankt. 

Anderen lazen ook: Banksy verrast ziekenhuis met superheldenschilderij

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Echt raar dat ze dat weghalen!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.