EPA/SERGEY DOLZHENKO

Banksy maakt kunst in Oekraïne

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

De mysterieuze kunstenaar Banksy is aan het werk geweest in Oekraïne. In het land zijn drie muurschilderingen van hem opgedoken. 

Banksy postte op Instagram een foto van één van zijn nieuwe kunstwerken in Borodyanka, een stad ten noordwesten van Kiev. De stad is hard getroffen door de oorlog en wekenlang bezet geweest door de Russen. Op de schildering zie je een meisje dat op haar handen balanceert op de ruïnes van een gebombardeerd huis.

Judoworp

Er zouden meer kunstwerken van Banksy in de regio zijn gevonden. Bijvoorbeeld één waarop de Russische president Poetin door een klein jongetje met een judoworp tegen de vlakte wordt gegooid. Ook is er een kunstwerk gevonden waarop een meisje met een lint op een gat in een gebouw danst.

Raadsel

Wie (of wat) Banksy is, is een groot raadsel. Wat we wel weten van de mysterieuze kunstenaar, is dat wat hij maakt miljoenen waard is. En dat hij vaak in het holst van de nacht staat te schilderen of graffitispuiten. En dat zijn kunst vervolgens 'ineens' ergens opduikt. 

Anderen lazen ook: Miniatuurhuisje Banksy verkocht voor 1,2 miljoen

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook