Banksy verrast ziekenhuis met schilderij

Banksy verrast ziekenhuis met superheldenschilderij

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Banksy staat bekend om zijn bijzondere kunstwerken. Dit keer heeft hij een Brits ziekenhuis verrast met een schilderij. Daarop speelt een jongen met een verpleegsterspop als superheld.

De Britse kunstenaar Banksy is wereldberoemd. Maar niemand weet wie hij echt is. Het lukt hem steeds weer om kunst te maken en geheim te blijven. Nu heeft hij stiekem een schilderij aan een ziekenhuis in Southampton gegeven.

Verpleegster als superheld

Op het schilderij speelt een jongetje met een verpleegsterspop. Ze draagt een cape en hij laat haar door de lucht vliegen als een superheld. In een prullenbak naast hem liggen Batman en Spiderman. De boodschap is duidelijk: mensen die in de zorg werken zijn de nieuwe superhelden.

Bedankje van Banksy

De tekening hangt nu in een gang van het ziekenhuis. Banksy stopte er een briefje bij met de tekst: ‘Bedankt voor alles wat jullie doen. Ik hoop dat dit de plek wat opfleurt, ook al is het in zwart-wit.’ Het ziekenhuis is vereerd met het schilderij. Als de coronamaatregelen niet meer nodig zijn, krijgt het kunstwerk een plek waar iedereen het kan zien. Daarna wordt het geveild. De opbrengst gaat dan naar een goed ziekenhuisdoel.

Hieronder zie je meer details van het kunstwerk:

Anderen lazen ook: Banksy maakt kunst op eigen wc

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps