Foto: Mattel, Inc.

Barbie lanceert nieuwe diverse poppenlijn

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Een pop in een rolstoel, zonder haar of met een huidaandoening. Barbie lanceerde deze week hun nieuwe lijn, met heel diverse poppen.

In de nieuwe collectie van Barbie zit onder andere een pop in een rolstoel, een pop zonder haar en een pop met de huidaandoening vitiligo. Door die aandoening heeft de huid op sommige plekken geen pigment. Een voorbeeld van de pop werd vorig jaar al op Instagram gezet, die post werd zoveel geliket dat hij nu ook echt te koop is.

Dit zijn de nieuwe poppen van Barbie. De tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Mattel, Inc.

Rolstoel

De pop in een rolstoel is niet nieuw. Mattel, de fabrikant van Barbie, maakt in de jaren '90 van de vorige eeuw al poppen in een rolstoel. Vorig jaar maakte Barbie opnieuw een pop in een rolstoel én een met een beenprothese. Door zoveel verschillende soorten mensen te laten zien, hoopt Barbie dat ieder meisje zich in een van de poppen kan herkennen. 

Barbie met hijab

Het is ook niet voor het eerst dat Barbie het nieuws haalt met nieuwe poppen. In 2017 bracht het speelgoedmerk voor het eerst een pop met hijab uit. De Barbie met hoofddoek is geïnspireerd op de sportster Ibtihaj Muhammad. Zij deed voor Amerika mee op de Olympische Spelen met het schermen.

Anderen lazen ook: Weg met indeling jongens- en meisjesspeelgoed.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Het is fijn dat ze aan iedereen denken!!!

ik vind het knap dat zo'n pop ook kan.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.