Foto: Mattel

Barbie maakt speciale corona-poppen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Barbie gaat speciale corona-poppen maken. Nee, ze hebben geen mondkapje op of desinfecterende gel in hun zak. Ze zijn gebaseerd op belangrijke wetenschappers.

De nieuwe collectie bestaat uit zes poppen geïnspireerd op belangrijke vrouwen in de wetenschap. Volgens Barbie zijn die vrouwen echte helden geweest tijdens de pandemie.

Bedankt helden!

Onder anderen professor Sarah Gilbert krijgt een eigen pop. Zij is een van de uitvinders van een coronavaccin. Ook een verpleegkundige uit New York krijgt een mini-versie van zichzelf. Zij verzorgde de eerste coronapatiënt in die stad. De zes nieuwe poppen horen bij het programma #ThankYouHeroes. Dat betekent 'bedankt helden'. Daarmee wil Barbie aandacht vragen voor belangrijke zorgverleners.

Zijn wie je bent

Het speelgoedmerk stond heel lang bekend om het maken van superdunne, niet-realistische poppen. Maar de laatste jaren wil Barbie laten zien dat meisjes mogen zijn wie ze zijn. Het merk lanceerde een tijdje terug een collectie over diversiteit, met een pop in een rolstoel en een pop met een huidaandoening. In 2017 haalden ze ook al het nieuws met de eerste pop met een hijab. De Barbie met hoofddoek was geïnspireerd op de Amerikaanse sportster Ibtihaj Muhammad.

Anderen lazen ook: Barbie lanceert nieuwe diverse poppenlijn

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook