ANP

Barney stopt met darten, of toch niet?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Raymond van Barneveld ziet het niet meer zitten. Hij verloor gisteravond met 7-1 van Michael van Gerwen en wilde direct stoppen met darten.

De darter zou eigenlijk volgend jaar pas ophouden, maar baalde zo erg van zijn verlies dat hij liet weten direct te stoppen. 'Ik heb er geen zin meer in', zei hij. Het gaat al langer niet goed met Raymond van Barneveld (die vaak 'Barney' wordt genoemd). In 2014 won de darter voor het laatst een groot toernooi.

Of hij ook echt zou stoppen, stond al snel ter discussie. Zijn manager liet weten dat Barney misschien toch nog doorgaat. Hij kreeg gelijk: vanochtend werd bekend dat hij het seizoen gewoon gaat afmaken.

View this post on Instagram

@ricoverhoeven noemde Raymond een legende en dat vinden wij als management ook! En jullie ongetwijfeld ook! Raymond heeft een hele zware privé periode achter de rug en nog steeds is niet alles zoals we hopen voor hem en zijn familie. Wel kunnen we zeggen dat hij zéér emotioneel was en de uitspraak direct te stoppen dan op het moment van interview ook het beste leek volgens Ray. Maar gelukkig hebben we met hem gesproken en zal hij een paar dagen rust nemen om dit te verwerken we zaten in een goede flow en 2 dagen Ahoy mag ons einddoel het WK niet in de weg staan. Hopelijk hebben jullie begrip voor deze emotionele uitbarsting en steunen jullie als ‘Barney Army’ Raymond weer vanaf volgende week als hij toch doorgaat om zijn doel te behalen het WK met jullie achter zich. En tot slot @ricoverhoeven, ‘Het licht zal weer op Raymond gaan schijnen’ dank voor je mooie woorden champ! En Barney Army... thanks voor jullie support ook vanavond weer, groeten Jaco en Jerry management RVB #barneyarmy #targetdarts

A post shared by Raymond van Barneveld (@raybar180) on

Wie is Raymond van Barneveld?

Raymond van Barneveld (51) zorgde ervoor dat darten een populaire sport werd in Nederland. Voordat hij professioneel darter was, werkte hij als postbode. Barney won de afgelopen jaren een heleboel grote toernooien en werd vijf keer wereldkampioen. Zijn doel was om nog een keer mee te doen aan het WK. Gisteravond leek dat niet meer te gaan gebeuren, maar inmiddels is dat toch weer het plan.

Anderen lazen ook: Oranje niet naar het WK en Robben stopt ermee.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps