Foto: Bas

Bas (12) haalde 44.000 euro op voor Diabetesfonds

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Bas (12) uit Veendam raade zaterdag met de trein door het land. Hij ging langs alle zestien NS-stations waar een piano staat en speelde overal een liedje. Dat deed hij om het record te verbreken en om geld op te halen voor het Diabetesfonds. Hij zamelde 44.000 euro in. En de teller loopt nog!

Om zes uur ‘s ochtends begon Bas met zijn eerste nummer in Maastricht. Om twaalf uur was hij in Groningen om daar zijn laatste nummer te spelen. 'Het leukste moment was Zwolle. Daar was heel veel familie, waaronder mijn zusje Laura, mijn moeder en mijn opa en oma. Dat was een grote verrassing, want dat hadden ze niet verteld!', zegt Bas. 

Maar één liedje

'Vanaf Amsterdam kwamen er steeds meer mensen kijken omdat ze mij op de radio hadden gehoord of op internet hadden gezien. In Zwolle stonden wel 150 mensen en in Groningen ook wel honderd. Het enige dat een beetje jammer was, was dat de piano in Enschede het niet zo goed deed. Daardoor kon ik daar maar één liedje spelen.'

Hoger streefbedrag en record

Bas deed deze actie omdat zijn zusje diabetes heeft. Hij was van plan om vijfhonderd euro in te zamelen, maar voor de dag echt moet beginnen was die buit al binnen. Hij haalde in totaal 44.000 euro op. Bas verbrak ook het record van negentien uur en vijftien minuten. Hij deed bespeelde alle statinopiano's van Nederland in achttien uur en tien minuten.

Anderen lazen ook: Pianospelen voor het goede doel.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Kleine rectificatie ... Bas heeft ook nog na zijn 16 pianostations, vannacht op zijn keyboard gespeeld in Veendam (want dat was een station zonder piano).

Super actie van hem en de NS! Oprecht respect en bewondering.

heel erg goed gedaan hoor bas Blij

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps