lege klas

Basischoolleraren dreigen met grootste staking ooit

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

De werkdruk op basisscholen wordt steeds hoger. En dat terwijl de leraren niet eens hetzelfde verdienen als leraren in het hoger onderwijs. Daarom willen ze een week lang de scholen dicht doen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Algemene Onderwijsbond.

De leraren willen een hoger salaris. Ook hopen ze het minder leerlingen per klas te krijgen. Met hun actie richten ze zich op de nieuwe regering. Als zij niet genoeg geld vrijmaakt voor scholen dan zeggen negen op de tien leraren te willen staken. De peiling is gehouden onder ruim vijfduizend juffen en meesters.

Noodkreet

Jan van de Ven, leraar in Overloon, zegt daarover tegen de krant het AD: ’Als onze noodkreet niet wordt gehoord en er geen extra geld komt voor de basisscholen dan gaat de boel plat. Waarschijnlijk in september, niet in een week die aansluit op de vakantie.’

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik snap t helemaal. Vaak zie je ze laat na school nog steeds op school, laat staan op de woensdagmiddag. Of in t weekeinde werk nakijken of voorbereiden, laat staan dat t ook vaders en moeders zijn en ook gewoon nog een gezin hebben. Ze hebben echt geen 6 weken vrij.... Nee van mij mogen gaan staken!!!

Het stomste is dat ik presies dan in de eerste klas van de middelbare school zit anders had ik een week vrij Duimomlaag

Ik vind het jammer dat ze zover moeten gaan om gehoord te worden. Den Haag betaal de leraren wat ze echt verdienen en zorg dat ons onderwijs goed blijft

Ze hebben gelijk, de klassen zijn ook ontzettend groot. Kinderen verzuipen, en krijgen niet de aandacht die ze nodig hebben... Voor de leerkracht ook ontzettend frustrerend zei willen de kinderen zo goed mogelijk begeleiden.... Ik sta achter de leerkrachten... Hopelijk luisterd de politiek. Blij

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps