Wilde Tuin
De Wilde Tuin

Basisschool laat tuin helemaal verwilderen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Wat gebeurt er als je een jaar lang niks doet aan de tuin? Leerlingen van basisschool De Wielewaal in Schagen bekijken dat al een half jaar. Hoe staat de tuin er nu bij? Rand (11), Gijs (11) en Lynn (9) geven een update.

De Wielewaal doet mee aan het Wilde Tuin-project van onder andere krant NRC en Tilburg University. Ze laten een klein stukje tuin bij de school helemaal met rust om te kijken wat daar gaat groeien. Na de zomervakantie ziet die tuin er heel anders uit. 'Alles is omgevallen door de wind', vertelt Rand. Lynn: 'Het is daardoor veel lager geworden en veel planten zijn doodgegaan.' De leerlingen mogen de planten ook niet zelf water geven. 'Daardoor is veel helemaal verdroogd', zegt Gijs.

Wilde Tuin

Hier zie je het verschil in de tuin tussen voor en na de zomervakantie.

Anders dan verwacht

De leerlingen hadden niet verwacht dat alles er nu zo bij zou staan. 'Ik dacht dat er meer bloemen in zouden staan en ook dat het hoger zou blijven', zegt Rand. Gijs had ook niet verwacht dat alles om zou knakken.

Kikkers

Het project loopt nog een half jaar, dus er kan nog van alles gebeuren met de tuin. 'Ik hoop dat er nog meer dieren komen, er zitten nu al kikkers in!', vertelt Lynn.

Wilde Tuin

Winter

Rand: 'Misschien komen er ook nog heel veel insecten bij.' De planten zullen voornamelijk wel verdwijnen vermoedt Gijs. 'Al komen er misschien ook weer wat bij die goed tegen de winter kunnen.' Lynn hoopt ook nog op bloemen, al wordt dat wel lastig de komende maanden in de winter. 'Misschien een sneeuwklokje dan.'

Anderen lazen ook: Basisschool laat tuin nog verder verwilderen

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook