Facebook Benjamin Franklin School

Basisschool voorspelt al 48 jaar de juiste president

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Carolien
Carolien
Plasschaert

Het zal je niet zijn ontgaan: vandaag kiest Amerika een nieuwe president. Hoewel de uitslag pas morgenochtend (Nederlandse tijd) bekend wordt, weten de kinderen van de Benjamin Franklin-school in New York het antwoord al. En de winnaar is... Hillary Clinton! 

De basisschool houdt al 48 jaar fop-verkiezingen, met alles erop en eraan. Voordat de leerlingen hun (nep)stem kunnen uitbrengen, krijgen ze eerst uitgebreid les over de verkiezingen. Daar beginnen ze al maanden van tevoren mee.

Facebook Benjamin Franklin School

Geen afleiding

De juffen en meesters richten zich vooral op de onderwerpen en de thema's waar de twee partijen voor staan. Op die manier worden de kinderen niet afgeleid door de persoonlijkheden of populariteit van de presidentskandidaten. Pas later horen ze welke persoon bij welke ideeën hoort, waarna ze een definitieve stem mogen uitbrengen. 

Nek aan nek

En dat doen ze dus al sinds 1968, daar op die school in New York. En iedere vier jaar hadden ze het bij het juiste eind. Dit keer voorspelden de leerlingen dat Democraat Hillary Clinton 52% van de stemmen krijgt, Donald Trump 43%. Zullen ze het weer goed hebben voorspeld? Dat weten we morgenochtend. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik hoop dat Hilary inderdaad wint! Blij Duimomhoog

ik ben ook voor hillery, maar ze zijn allebei fout Vraagtzichaf

Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog
Wajo cool man

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.