Unsplash

Batman-stripboek geveild voor recordbedrag

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

De nieuwe eigenaar van een Batman-stripboek heeft diep in de buidel moeten tasten. Het item werd voor een recordbedrag van 1,8 miljoen euro verkocht! Het is het op één na duurste stripboek ooit.

De strip is uniek: er is er maar één van ter wereld. Het boekje over superheld Batman komt uit 1940. In dat jaar werd de strip voor slechts 10 cent verkocht. Dat was afgelopen donderdag wel even anders. De nieuwe eigenaar betaalde het recordbedrag op een veiling in de Verenigde Staten. Het is het duurste stripboek van Batman ooit. Eerder werd een strip over de superheld voor 1,5 miljoen dollar verkocht. 

Aller-duurste ooit

Het duurste stripboek ooit is eentje over Superman. Deze strip uit 1938 werd in 2014 voor 3,2 miljoen dollar verkocht. Afgelopen donderdag ging ook een tekening over stripheld Kuifje voor veel geld over de toonbank. Ook deze prent werd verkocht voor 3,2 miljoen euro.

Hier zie je de superdure Kuifje-tekening:

ANP

Anderen lazen ook: 7 redenen om strips te lezen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook