Champions League foto AFP

Bayern München wint Champions League

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Bayern München heeft de Champions League gewonnen. Zondagavond versloeg de Duitse club het Franse Paris Saint-Germain met 1-0.

De finale van de Champions League, de grootste voetbalcompetitie van Europa, was een spannende wedstrijd. In de 59ste minuut viel pas het eerste doelpunt. De Franse vleugelspeler Kingsley Coman kopte de 1-0 binnen namens Bayern München. Het was vervolgens nog lang spannend, maar Paris Saint-Germain wist niet meer te scoren.

Grote oren

Daarom mocht Bayern München uiteindelijk de cup met de grote oren omhooghouden. Zo wordt de trofee genoemd die je krijgt als je de Champions League wint. Ook de Nederlandse spits Joshua Zirkzee mocht het feestje meevieren. Hij kwam tijdens de finale niet in actie, maar was wel onderdeel van het kampioensteam.

Rellen

Terwijl er in het stadion in Lissabon nog lang gefeest werd, bleef het in Parijs nog uren onrustig. Veel supporters waren boos dat hun club Paris Saint-Germain had verloren. Op verschillende plekken werd de politie aangevallen en werden auto’s en prullenbakken vernield. Er zijn uiteindelijk 148 mensen opgepakt.

Anderen lazen ook: Wist jij deze 5 dingen al over de Champions League?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

jeeeh bayern münchen heeft gewonnen lekker voor je frankrijk

heel leuk dat ze hebben gewonnen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps