Foto Shutterstock

Bedenk jij de beste ster- en planeetnaam?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Ben jij een beetje creatief? Lees dan verder. Er is een bijzondere wedstrijd van start gegaan. Nederlanders mogen een naam bedenken voor... een ster en een planeet.

Die ster en planeet horen sinds kort officieel bij het Koninkrijk der Nederlanden. Een cadeautje van de Internationale Astronomische Unie. Omdat deze club honderd jaar bestaat, hebben ze zeventig landen getrakteerd. ‘Onze’ twee hemellichamen staan héél, héél ver weg: op 650 lichtjaar afstand van de aarde. Vanuit Nederland zijn ze met een telescoop te zien als petieterige puntjes.

Scholen
De ster heet nu nog officieel HAT-P-6 en zijn planeet is HAT-P-6 b. Gaap! Tot 30 september mag iedereen betere ideeën insturen. Daar kiest een jury van astronomen en andere knappe koppen vijf namen uit. Daar mag het publiek dan weer op stemmen. De organisatoren hopen dat vooral veel scholen meedoen. Als zo'n school inderdaad de beste naam verzint, heeft de organisatie beloofd een telescoop cadeau te doen. Maar let op: er zijn strenge regels. Zo moeten de twee namen iets met elkaar te maken hebben en ze mogen niet beledigend zijn. Vernoemen naar een persoon mag, maar dan moet diegene wel minstens honderd jaar dood zijn. Jammer! Judie en Jaspers hadden zo perfect gepast…

Meedoen? Ga naar deze site.

Anderen lazen ook: Nederland mag een naam geven aan planeet.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.