creatief corona

Bedrijven worden creatief door corona-crisis

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Sommige bedrijven krijgen de beste ideeën als er crisis is, zoals nu door corona. Daar worden ze creatief van. Kijk maar naar deze voorbeelden.

Bier wordt zeep

Cafés hebben nu geen bier nodig. De Brabantse bierbrouwer Bavaria haalt het bier daarom weer op en maakt van de alcohol die erin zit desinfecterende spray. Daarmee kun je je handen schoonmaken. De spray gaat gratis naar zorgverleners.

Slimme ID-stok

Hoe controleert de politie wie je bent, als agenten óók afstand moeten houden? De politie in Noord-Nederland maakte met een 3D-printer een ID-kaarthouder die agenten op hun wapenstok kunnen klikken. Een soort selfiestick, maar dan voor de ID-kaart van een ander.

Koele zorghelden

In hun beschermende pakken die artsen en verpleegkundigen op de intensive care dragen het flink warm. Daarom krijgen ziekenhuizen nu de koelvesten die eigenlijk voor sporters op de Olympische Spelen waren bedoeld.

Snelle apparaten

De auto van Max Verstappen staat stil, maar zijn team niet. Dat bouwt nu samen met zes andere Britse Formule 1-teams beademingsapparatuur. Het coronavirus tast de longen aan, waardoor patiënten moeite kunnen krijgen met ademen. Deze apparaten kunnen hen dan helpen.

Drive-thru voor bloemen

Een drive-thru voor hamburgers kenden we al. Nu zijn er ook van dit soort afhaalpunten voor onder andere medicijnen, bloemen, groenten en fruit. Mensen halen de producten af, terwijl ze veilig in hun auto blijven zitten.

Kerk vol selfies

Veel kerken zenden hun mis nu via internet uit. Een Italiaanse pastoor wilde toch zien voor wie hij de kerkdienst hield en vulde de bankjes met uitgeprinte selfies van de mensen die er anders hadden gezeten. Meerdere Nederlandse kerken volgden zijn voorbeeld.

Nog meer lezen over corona? Hier vind je al onze artikelen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

het is erg interessant en ik hoop dat er meer creatieve ideeën worden bedacht

Miauwww! Miauwww!

Miauwww! Miauwww!

Wie op zoek is naar meer voorbeelden van creatieve ondernemers, moet eens naar de podcast Corona? Eureka! luisteren. Dat kan via www.podcastplaneet.nl

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.