Foto's: Marcel van Hoorn

In beeld: Chaos in Limburg door hevige regen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Dat het flink zou gaan regenen wisten de Limburgers, maar dat er zó veel water uit de lucht kwam vallen hadden ze niet verwacht. Door alle regen hadden veel mensen last van wateroverlast in hun huis, stond een snelweg onder water, werden hulpdiensten platgebeld en... pakten mensen hun jetski erbij.

1. In de stad Heerlen moesten twee mensen zwemmend door de brandweer uit een boerderij gehaald worden. De boerderij ligt onderaan een heuvel en daardoor stond het water er anderhalve meter hoog.

Foto: Marcel van Hoorn


2. In Heerlen was er nog meer overlast. De snelweg A79 stond onder water, waardoor het verkeer moest omrijden.

Foto: Marcel van Hoorn
3. En dat ging niet altijd goed... Deze automobilist kon niet meer weg.

Foto: Marcel van Hoorn
4. Voor veel mensen was alle regen heel vervelend. Maar anderen probeerden er nog iets leuks van te maken. Iemand zoefde bijvoorbeeld met zijn Jetski over de A79.

5. Oppassen geblazen! Op veel plekken konden mensen niet meer door de straten lopen, fietsen of rijden, zoals hier in Ransdaal. 

6. Het slechte weer lijkt vandaag nog wel even door te gaan. In het zuiden van Limburg is code geel afgekondigd vanwege de hevige regen. De komende dagen kan er nog zoveel regen vallen als normaal gesproken in een maand valt. In het dorp Beek kunnen mensen zandzakken ophalen om voor deuren, garagepoorten en kieren te zetten, zodat er geen water binnenkomt.

Foto: Marcel van Hoorn
Foto's: Marcel van Hoorn

Anderen lazen ook: Bij Sylke (10) was het 45 graden. 'Alsof je hete oven opendeed'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook