New York

In beeld: de schade na orkaan Ida

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Foto Valerie
Valerie
van Vliet

Orkaan Ida is gekalmeerd, maar voor veel Amerikanen in het zuidoosten van het land zijn de problemen nog niet voorbij. Hoe is het nu in de staat Louisana? En in New York? 

Ida kwam maandagavond aan land in Louisiana met zo’n 230 kilometer per uur. De tropische storm was een categorie 4-orkaan. Als het gaat over hoe sterk orkanen zijn, zijn er in totaal 5 categorieën. De storm is nu afgezwakt, maar zo’n sterke orkaan laat zijn sporen na.

Louisiana

In Louisiana is het puinruimen begonnen. Huizen en elektriciteitsmasten zijn omgewaaid, waterleidingen zijn kapot en in de stad Alliance is een dijk doorgebroken. Het opruimen kan wel maanden duren.

Louisiana

Louisiana

New York

In New York zijn de problemen nu pas begonnen. Het kleine beetje van Ida dat nog over is, raast nu over de grote stad heen en zorgt voor heel veel regen en tornado’s. Huizen, metrostations en vliegvelden staan onder water. Ook hier gaat het opruimen straks dus lang duren.

New York

Hulp

Gelukkig heeft president Biden hulp beloofd aan alle getroffen gebieden. Als eerste wil Biden ervoor zorgen dat alle steden weer elektriciteit krijgen. Want opruimen in het donker, is zo lastig.

President Biden

Anderen lazen ook: Bizar: sneeuw in de woestijn.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook