foto Eyevine

In beeld: Sneeuw- en ijssculpturenfestival

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maartje 2015nieuw.jpg
Maartje
Dammers

Het is bibberen in Harbin. In deze Chinese stad is het zo’n vijftien graden onder nul. De perfecte plek dus voor een ijs- en sneeuwbeeldenfestival. Zet je muts op, trek je wanten en een dikke jas aan en kijk je ogen uit!

foto EyevineHet Harbin International Ice and Snow Sculpture Festival wordt al voor de 38ste keer gehouden. Het is het grootste sneeuw- en ijsfestival ter wereld. Het festivalterrein is meer dan honderd voetbalvelden groot!

foto EyevineSneeuw- en ijskunstenaars uit de hele wereld zijn weken in de vrieskou bezig om hun huizenhoge kunstwerken te maken. Er komen zelfs hoogwerkers en graafmachine aan te pas.

foto EyevineHet ijs voor de bouwwerken komt uit de Songhua-rivier. Die is in de winter zo diep dichtgevroren dat je er metersdikke ijsblokken uit kunt zagen. Ondanks de ijzige kou zijn er waaghalzen die daar in de winter een duik durven nemen. Brrr!

foto EyevineZodra het donker is, worden de ijspaleizen prachtig verlicht en lijkt het haast of je in een sprookje bent beland. Je kunt er dus de mooiste foto's maken. Maar wacht niet te lang met je camera afstellen. Door de ijzige kou heeft de batterij geen lang leven... 

Anderen lazen ook: Heldhaftige Mees (12) redt roofvogel in nood.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook