Lion_Nairobi

Beeld van 'lelijke' leeuw weggehaald na kritiek

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

'Wat is dit? Een stripfiguur?', 'De leeuw zelf kan er ook niets aan doen' en alleen maar: 'Ha ha ha ha'. Een standbeeld van een leeuw in Nairobi - in het Afrikaanse land Kenia - kreeg veel kritiek.

Het beeld hoorde bij een project waarmee de gouverneur van Nairobi de stad mooier wil maken. De leeuw die op een druk kruispunt was neergezet, moest laten zien dat Kenia trots is op haar wilde dieren.

Grapjes

Helaas waren de reacties niet zo positief als gehoopt. 'Geen gezicht, die manen van nepbont', vonden mensen. 'Dit is een beschamende vertoning voor ons land', klonk het op Twitter. Ook de grapjes waren snel gemaakt:

Koning 

Niet lang daarna was de 'cartoon-leeuw' opeens verdwenen. Op zijn plek lag nu een serieuzere leeuw met strenge blik. 'Deze lijkt tenminste op de koning van de jungle', was een reactie.Lion

De gouverneur legde daarna uit dat het altijd al de bedoeling was geweest om eerst een proefbeeld neer te zetten. 'Goede dingen kosten nu eenmaal tijd', schreef hij op Facebook.

Anderen lazen ook: Kenia wil knuffelende leeuwen uit elkaar halen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook