Oostwende College rouwt om Savannah

In beeld: verdriet om dood Romy en Savannah

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Menno
Woudt

Het zijn nare tijden voor inwoners van Hoevelaken en Bunschoten. Vrijdag werd het lichaam van Romy (14) uit Hoevelaken gevonden. Zondag dat van Savannah (14) uit Bunschoten. Er zijn nog veel vragen. Maar vooral: heel veel verdriet.

Het was groot nieuws de afgelopen week: de vermissing van Romy en Savannah. Beide meisjes waren veertien jaar oud. Beide meisjes raakten vermist. En beide meisjes werden uiteindelijk dood gevonden: ze zijn door een misdrijf om het leven gebracht.

Verdriet in Hoevelaken

Romy

Afgelopen vrijdag werd in Hoevelaken het lichaam van Romy gevonden. Het nieuws maakte alle inwoners van Hoevelaken, en ook ver daarbuiten, heel erg verdrietig. Maandag kwamen veel mensen - van jong tot oud - bij elkaar om Romy te herdenken.

Verdriet in HoevelakenOok op de school waar Romy zat is veel verdriet. Daar missen ze hun klasgenootje en hun vriendin. Op de school is een speciale ruimte waar leerlingen even rustig kunnen zitten als ze verdrietig zijn. Ook zijn er deskundigen om mee te praten.

Verdriet in Bunschoten

Savannah

Afgelopen zondag kwam er nog meer verdrietig nieuws. Toen werd het lichaam van Savannah (14) gevonden. Zij werd al vier dagen vermist. Op haar school in Bunschoten werd maandag een minuut stilte in de aula gehouden.

Verdriet in Bunschoten

Sommige inwoners in Bunschoten hingen hun vlag half stok. Dat is een manierom te laten zien dat je rouwt. Veel inwoners van het dorp hadden vorige week ook geholpen met zoeken naar Savannah.

Verdriet in Bunschoten

Bij de school van Savannah worden veel bloemen, kaarsjes, knuffels en kaartjes neergelegd. Net als bij de plek waar ze gevonden is. Op die manier laten de mensen zien dat ze haar heel erg missen.

Toeval?

Dat er in korte tijd twee keer zoiets gebeurd, is heel zeldzaam. Volgens de politie is het waarschijnlijk ook toeval. Zij denken op dit moment dat de zaken niets met elkaar te maken hebben.

Deze week werden twee jongens van 14 en 16 jaar gearresteerd. De politie onderzoekt nu of zij iets met de zaken te maken hebben. Op televisie vroeg de politie om tips van mensen die misschien iets gezien hebben. Er kwamen meer dan veertig telefoontjes binnen. 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de nieuwste games? Volg ons op FacebookWhatsApp of neem een proefabonnement op de Kidsweek-krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wow,heftig nieuws,maar er gebeuren helaas ook vervelende dingen in de wereld

Triest. Iedereen veel sterkte als ze iets voor jullie betekenen <3

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps