Limburg staat onder water

In beeld: Wateroverlast in Limburg

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Foto Valerie
Valerie
van Vliet

Je kunt je telefoon niet opladen, al je eten staat onder water en je kelder is een zwembad. Mensen in Limburg hebben er de laatste dagen last van. Hoe is het nu met de natte provincie in het zuiden? 

1. In Limburg stromen veel rivieren zoals de Maas, de Rijn en de Waal. Door alle regen overstromen deze nu. De Maas heeft in zeker honderd jaar nog nooit zo hoog gestaan! Ook kleine riviertjes zoals de Geul veranderen met deze regenbuien in grote, wilde rivieren.

2. In de stad Valkenburg is het het ergste. Mensen uit vierhonderd huizen moesten vluchten. Ze hebben door al het water in hun huis geen stroom of eten. En even naar de supermarkt wandelen gaat met dit weer natuurlijk ook niet. 

Valkenburg

3. Ook uit twee verpleeghuizen en een hopsice in Valkenburg moesten mensen weg. Met bussen werden ze veilig naar een andere plek gebracht. 

Valkenburg ontruimd

4. Gelukkig is er hulp onderweg! Reddingsboten en de brandweer uit Brabant en Limburg zijn druk bezig om mensen te helpen die vast zitten en geen eten hebben. 

De brandweer helpt

5. Niet alleen in Limburg regent het pijpenstelen. Ook in Duitsland, België en Luxemburg hebben mensen veel last van al het water. In de Belgische stad Spa staat het centrum helemaal onder water. 

Spa

6. Code rood geldt niet meer, maar de problemen zijn nog niet voorbij. Veel huizen zijn kapot en het water is niet zomaar weg. Toch kan een rivier voor je huis af en toe ook best wel leuk zijn.  

Anderen lazen ook: In beeld: Chaos in Limburg door hevige regen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook