Wateroverlast Nederland

In beeld: wateroverlast na hevige regen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

De regen kwam gisteren met bakken uit de lucht vallen. Op sommige plekken in Nederland viel in een paar uur tijd net zoveel regen als normaal gesproken in anderhalve maand! Dat leverde heel wat overstromingen, maar ook waterpret op.

1. Het begon allemaal met héél veel regen

Het regende en onweerde gistermiddag ineens ontzettend hard. Er viel wel acht volle emmers regen per vierkante meter uit de lucht. Dat is net zoveel als dat er normaal in anderhalve maand uit de lucht komt vallen! Vooral in het zuiden en het oosten van Nederland viel veel regen. 

2. De weg is weg!

In het Drenthse dorpje Beilen kon je sommige wegen niet eens meer zien. De straten waren helemaal ondergelopen met regenwater. Veel mensen konden daardoor niet meer met de auto weg, want het water stond daarvoor te hoog.

3. Zwemmen in het regenwater

In Meddo in de Achterhoek hadden sommige mensen ineens een zwemvijver in de voortuin. De kinderen in de buurt besloten meteen een frisse duik te nemen.

4. Kanoën door de straat

Ook in Groenlo besloot iemand er maar het beste van te maken. Hij haalde zijn kano uit de garage en ging door zijn eigen straat peddelen. De hele buurt kwam kijken naar de stunt.

5. Een groot zwembad

En wie in Groenlo geen kano had, kon ook gewoon een plons maken in het regenwater. De straat was tenslotte ineens veranderd in een groot zwembad!

Anderen lazen ook: Dominique (12) uit Houston vertelt over storm en regen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps