Nederland tegen Engeland in halve finale EK vrouwenvoetbal

In beeld: zo haalden de leeuwinnen de halve finale

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

Vanavond spelen de Oranje leeuwinnen om 20.45 uur de halve finale tegen Engeland op het EK vrouwenvoetbal. Zo goed hebben de voetbalvrouwen het sinds 2009 niet meer gedaan op een EK! De weg naar de halve finale in foto's.

Nederland tegen Engeland in halve finale EK vrouwenvoetbalAan publiek geen gebrek! Alle wedstrijden van Oranje waren uitverkocht, ook de halve finale van vanavond en de finale zondag. Maar of die laatste mét Oranje is, moeten we natuurlijk nog even afwachten.
Nederland tegen Engeland in halve finale EK vrouwenvoetbalDe eerste wedstrijd in de poule was tegen Noorwegen en werd gewonnen met 1-0. Dat leverde twee dikke duimen op van koning Alexander!Nederland tegen Engeland in halve finale EK vrouwenvoetbalShanice van de Sanden kopte het eerste doelpunt van Oranje erin.
Nederland tegen Engeland in halve finale EK vrouwenvoetbalOok de tweede wedstrijd tegen Denemarken werd gewonnen met 1-0 door een penalty van Sherida Spitse én dankzij knappe reddingen van de Nederlandse keeper Sari van Veenendaal.Nederland tegen Engeland in halve finale EK vrouwenvoetbalDe derde en laatste groepswedstrijd tegen België eindigde ook in winst: 2-1. Lieke Martens scoorde de beslissende goal.Nederland tegen Engeland in halve finale EK vrouwenvoetbalIn de kwartfinale werd Zweden met 2-0 verslagen. Spits Vivianne Miedema scoort de tweede treffer en wordt bedolven aan haar teamgenoten.Nederland tegen Engeland in halve finale EK vrouwenvoetbalEn vanavond dus de halve finale tegen Engeland in Enschede. Vooral de Engelse spits Jodie Taylor is gevaarlijk. Zij maakte dit EK al vijf doelpunten.Nederland tegen Engeland in halve finale EK vrouwenvoetbalIn 2009 stonden de leeuwinnen ook al de halve finale en speelden ze ook tegen Engeland... maar verloren ze na verlenging. Vanavond dus een nieuwe kans voor Oranje! Het publiek is er in ieder geval klaar voor.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Dubbel record voor voetbalvrouwen of Oranje voetbalrobots tweede op Robocup.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook