credit chouqette chocolates

Beestachtig chocolaatje

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Knapperig, zoet, een beetje nootachtig, met een vleugje kaneel. Loopt het water jou al in de mond bij de omschrijving van dit chocolaatje? Dan is het misschien goed om te weten wat er binnenin verstopt zit. 

Onder het heerlijke chocoladelaagje zit namelijk een krekel! Een chocoladewinkel uit de Amerikaanse staat Maryland maakt het beestachtige snoepje eigenlijk als grapje. Maar heel veel mensen wilden het proeven en de bestellingen stromen binnen. ‘We hebben er inmiddels al dik zevenduizend verkocht’, vertelde eigenaar Sarah Dwyer aan een Amerikaanse nieuwszender.

Achtertuin

Al haar buren helpen inmiddels mee om krekels uit hun achtertuinen te verzamelen zodat Dwyer ze daarna kan dippen in pure, melk of witte chocolade. 

Recept

Voor de liefhebbers deelt Dwyer zelfs het recept. Zo maak je de heerlijkste krekelchocolade:|

1. Verzamel krekels
2. Vries ze een dagje in
3. Kook ze tien seconden in kokend water
4. Besprenkel ze met olie
5. Bak ze drie minuten in een airfryer
6. Strooi er wat kaneel over
7. Laat ze afkoelen en doop ze in gesmolten chocolade
8. Smullen maar!

 

 

Anderen lazen ook: Kunstwerk van chocolade.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook