Royal Society Publishing fotowedstrijd
Kijk nou

Beestachtig mooi

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

Elk jaar lijken er meer fotowedstrijden bij te komen. Maar dat is helemaal niet erg als het dit soort plaatjes blijft opleveren. Dieren zijn gewoon prachtige fotomodellen. Vooral als ze samenspannen, zoals deze vlinders en kaaiman. 

Al deze foto's zijn finalisten in de Royal Society Publishing-fotowedstrijd. Een wereldwijde wedstrijd voor natuurfoto's. 

 RoyalNee, het is geen oud mannetje dat weggedoken zit in een besneeuwde bontjas, maar een groep Japanse makaken die bij elkaar kruipt om het nog een beetje warm te krijgen.

Royal Society Publishing fotowedstrijdGeen haar op een pinguïnhoofd die erover denkt om het nest te verlaten als er gebroed moet worden. Dus als je dan echt nodig moet, til je gewoon je staart een stukkie op en poep je. Elke keer in een andere richting, dat wel. Dat levert dit soort fraaie kunstwerkjes op!

Royal Society Publishing fotowedstrijdZijn soortgenoten zijn deze gier voor geweest, maar hij wil toch zelf nog even checken of er geen restjes zijn overgebleven.

Royal Society Publishing fotowedstrijdKeurig kleur bij kleur zitten deze vlinders op de kaaiman. Maar niet alleen voor de mooi. Op zijn kop zit zout en dat hebben ze nodig! De kaaiman vindt het zo te zien best en kan wel wat missen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.