Beeld filmdepot

Belangrijke prijs voor animatiefilm Soul

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Dit weekend was het weer zo ver. In de Amerikaanse filmstad Los Angeles werden de bekendste filmprijzen van de wereld, de Oscars, weer uitgereikt. Ook de nieuwste Pixar-animatiefilm Soul kreeg twee beeldjes. Maar een groot feest werd het niet. 

Soul gaat over een muziekleraar uit New York die verongelukt. Na zijn dood  belandt hij in Het Grote Hiervoor - de plek waar nieuwe zielen hun persoonlijkheid, eigenaardigheden en interesses krijgen voordat ze op aarde komen. Dat hij daar terecht komt in het lichaam van een kat, maakt het extra ingewikkeld. De film kreeg de prijs voor Beste Animatiefilm én de prijs voor Beste Muziek.

 

Geen pracht en praal

De Oscar-uitreiking is normaal altijd een groot sterrenfeest met veel pracht en praal. Maar door corona was de glamour dit jaar ver te zoeken. Geen dure jurken en spectaculaire rode loper-scènes, maar een bijna lege zaal met alleen maar de genomineerden.

De belangrijkste prijs voor de beste speelfilm ging naar de film Nomadland. Dat is een film voor volwassenen die nog niet in Nederland te zien is.

Anderen lazen ook: Animatiefilm Soul raakt gevoelige snaar

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook