belgisch gevechtsvoertuig

Belgische gevechtsvoertuigen onbruikbaar na dure update

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Remmen die niet werken, een te kleine binnenruimte en een kapotte besturing. Het Belgische leger gaf 31 miljoen euro uit om 38 voertuigen te updaten. Dat bleek weggegooid geld: de wagens zijn compleet onbruikbaar geworden.

De gevechtsvoertuigen werden ingezet als medisch voertuig of verkenningseenheid. Omdat de voertuigen twintig jaar oud zijn waren ze toe aan een flinke update en onderhoudsbeurt. 

Kleine militairen

Door de update zijn de voertuigen nu alleen nog maar bruikbaar voor kleine militairen. Vier van de vijf bemanningsleden moeten kleiner zijn dan 1,70 meter om nog met het voertuig te kunnen werken. Door extra apparatuur en bescherming werd de binnenruimte een flink stuk kleiner. 

Nergens heen

De hoogte van de wagens blijkt niet het enige probleem. De besturing en remmen werken ook vaak niet. Daarom vinden de mensen die de wagens moeten gebruiken de voertuigen 'niet-gebruiksklaar en baanvaardig'. Voorlopig gaan deze gevechtsvoertuigen dus nergens heen. Het Belgische parlement gaat deze week bespreken wat ze er nu mee moeten doen.

Het is niet de eerste keer dat defensievoertuigen als onbruikbaar worden bestempeld. Eerder dit jaar werden al 122 tanks en pantserwagens teruggeroepen naar de garage. 

Anderen lazen ook: Deense prinses wordt prinses van het leger.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps