Zwembad

Belgische Vic (6) overleden na ongeluk in zwembad

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
rosan
Rosan
de Vos

Een Belgische familie ging op vakantie naar Portugal, waar ze in een huis verbleven, mét zwembad. De zesjarige Vic nam daar vorige week een duik en kwam vast te zitten in een zwembadfilter. Hij heeft het niet overleefd. 

Onderaan het zwembad zag Vic een gat waar hij naartoe zwom. Het bleek een zwembadfilter te zijn, dat ervoor zorgt dat het zwembad een beetje schoon blijft. Hij stak zijn arm in het gat maar werd vastgezogen. Hierdoor kon Vic niet meer naar boven zwemmen en is hij een kwartier lang onder water geweest. De brandweer heeft geprobeerd hem te reanimeren, maar Vic had onder water al flinke hersenschade opgelopen. 

Hoe voorkom je dit soort ongelukken?

Het is erg belangrijk om uit de buurt van openingen en roosters in een zwembad te blijven. Het kan gevaarlijk zijn, dus ga er dus niet op staan.

Een zwembad heeft soms ook afzuigpunten. Als je zwembril bijvoorbeeld naar een bepaald punt wordt gezogen, dan weet je dat er zo'n afzuigpunt in zit. Belangrijk dus om hiervandaan te blijven. 

Een andere waardevolle tip: ga nooit buiten openingstijden in het zwembad zwemmen. Als er iets gebeurt dan is er niemand in de buurt die je kan redden.

Anderen lazen ook: Zwemmen in rivieren? Beter niet

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat erg! Ik heb nooit zo op gaten gelet, maar dat ga ik nu zeker wel doen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.