Foto: Pixabay

Ben jij een geschikt baasje voor een huisdier?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Om ervoor te zorgen dat er minder dieren in het asiel belanden, bedacht de Dierenbescherming de Dier en Mens Wijzer. Dat online hulpmiddel staat sinds vandaag online.

Heb je een tuin? Ben je een huismus? En hoeveel geld hebben jullie te besteden aan je huisdier? Zulke vragen kun je verwachten in de vragenlijsten die zijn gemaakt als je een hond, kat, konijn, cavia, vis, vogel, kip of hamster in huis wilt nemen. Als je klaar bent met het beantwoorden van de vragen, krijg je je uitslag te zien: ben jij een geschikte verzorger of kun je er nog beter even over nadenken?

Niet voor de likes

De Dierenbescherming hoopt dat mensen hierdoor inzien wat er allemaal komt kijken bij het nemen van een dier. Zij willen er zo ook voor zorgen dat er geen mismatch ontstaat. Iemand die een kat neemt voor de likes op Instagram, maar niet houdt van kattenbakken schoonmaken bijvoorbeeld. Hij of zij kan misschien beter voor een ander huisdier kiezen.

Tijd en geld

Toch komen zulke situaties echt voor, merkt de organisatie. Tijdens de avondklok namen mensen bijvoorbeeld vaker een hond, zodat ze 's avonds toch nog even naar buiten konden. Een paar weken geleden kwam ook in het nieuws dat veel mensen van hun konijn af willen. Zij kozen tijdens de corona-tijd voor zo'n knaagdier omdat ze lief en aaibaar zijn. Maar volgens de Dierenbescherming wisten veel mensen niet hoe veel tijd en geld het kost om de dieren te verzorgen.

Hier kun je de test doen.

Anderen lazen ook: Veel mensen willen van hun konijn af.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook