Foto: Theo Muusse
Interview

Benjamin (11) zingt met Snelle

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Tijdens muziekfestival Wantijpop in Dordrecht kwam een droom van Benjamin (11) uit: hij mocht een nummer zingen met rapper Snelle. En daar bleef het niet bij. De rapper hielp hem ook nog aan een boel views op YouTube.

Eigenlijk houdt Benjamin niet zo van Nederlandstalige muziek. Behalve uit de mond van Snelle. ‘Ik ben al heel lang fan. Ik vind zijn teksten erg goed.’ Toen Benjamin hoorde dat de rapper kwam optreden in zijn woonplaats kocht hij dus snel een kaartje. En daar gebeurde het: ‘Snelle vroeg wie kan zingen. Ik schreeuwde dat ik eigen nummers schrijf en kreeg oogcontact. Daardoor mocht ik op het podium komen! We hebben samen Smoorverliefd gezongen. Ik was in shock. Ik vond het cool en eng tegelijk. Er keken tienduizend mensen! Gelukkig ging het goed.’ Hier kun je een filmpje van het optreden bekijken.

Eigen liedje

Snelle daagde Benjamin daarna ook nog uit. ‘Of ik binnen een week een nummer online kon zetten met #benjaminwantijpop. Hij zei dat het publiek er een hit van zou maken. Daar ben ik direct aan gaan werken. Ik had het liedje Someone who cares al geschreven. Dat is een rustig nummer over pesten. Ik ben vroeger namelijk zelf gepest. Gelukkig gaat dat nu beter. Het helpt me om erover te schrijven, dat gaat beter dan erover praten.’

Veel views

Benjamin maakte een video en plaatste die op YouTube. Daar is-ie al meer dan 1800 keer bekeken. ‘Dat is heel tof. Mijn vader heeft de video doorgestuurd naar het management van Snelle. Ik hoop dat Snelle ook nog laat weten wat hij ervan vindt. Dat zou pas écht een droom zijn die uitkomt.’ Hier kun je het nummer van Benjamin luisteren.

Anderen lazen ook: Snelle: 'Over pesten praten is moedig'

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook